Biografia

Carles Gumí neix a Barcelona dins una família de caràcter artístic, mare violinista i pare fotògraf i investigador d’obres d’art. L’interès que les ciències naturals li desvetllen fa que cursi estudis de geologia a la Universitat de Barcelona i paral·lelament estudia percussió i composició al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona (CSMMB).

S’inicia en la direcció a través dels cursos organitzats per la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), posteriorment prossegueix els estudis a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) i obté el Títol Superior en l’especialitat de Direcció d’Orquestra.

Ha estat director de la Coral de Geologia de la Universitat de Barcelona, del Cor de la Universitat de Barcelona i actualment dirigeix l’Schola Cantorum Universitaria Barcinonensis. Ocasionalment ha dirigit diversos cors a dins i fora de Catalunya.

Des de l’any 2002 és el director titular de l’Orquestra Universitat de Barcelona (OUB) amb la que manté una programació estable dins el Cicle de Música a la Universitat.

Entre les formacions que ha dirigit cal esmentar: la Banda Simfònica de la Unió Musical del Bages, l’Orquestra Filharmonia Hekàteros, l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa (OSCE), l’Orquestra del Conservatori Superior de Música del Liceu, l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (ONCA) i la Jove Orquestra de la Ràdio Televisió d’Austràlia (SBS Youth Orchestra). Ha estat director assistent de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC) i actualment realitza una tasca docent al capdavant de l’Orquestra Andreví del Conservatori Professional de Música de Cervera.

La seva tasca creativa queda reflectida en una quantitat important d’obres estrenades a dins i fora de Catalunya i en diverses obres publicades i enregistrades. A l’estranger, les seves obres han estat estrenades a França, Itàlia, Grècia, Hongria, Txèquia, Lituània, Argentina i als Estats Units. Així mateix, les seves composicions han estat guardonades en diferents ocasions. Les obres per a cor tenen un pes important dins el seu catàleg i sovint rep encàrrecs per compondre.